Bestuurlijk en Ondersteunend Dordrecht

Voortgang op beleid

Zeven activiteiten van het programma Bestuurlijk en Ondersteunend Dordrecht zoals opgenomen in de Begroting 2025 liggen op schema. Onderstaand lichten we vier beleidsafwijkingen toe. 

We werken samen met de Bibliotheek AanZet en de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) aan een centrale plek waar inwoners met vragen naar toe kunnen.  
Door vertraging in het uitwerken van het Dienstverleningsconcept voor het toekomstige Dordthuis, start ook de uitwerking van processen en het opleiden en trainen van medewerkers later.

We gaan onze dienstverlening verder digitaliseren en automatiseren.  
Het voornemen om onze dienstverlening aan inwoners verder te digitaliseren en te automatiseren loopt vertraging op door een achterstand in de uitrol van een stabiel en goed werkend IT-netwerk door een externe leverancier. We ondervinden ook achterstand omdat onze capaciteit en middelen deels nodig zijn om IT gerelateerde problemen op te lossen. De huidige inzet op digitalisering loopt nu voornamelijk langs de lijn van de integrale klantreizen. Hierbij zetten we digitalisering in om het gebruik van onze diensten en producten voor inwoners gemakkelijker te maken. Waar mogelijk in tijd en capaciteit pakken we de digitalisering ook breder op.

We bieden iedereen een passende contactmogelijkheid.  
Zoals in een eerdere activiteit beschreven, loopt ons voornemen om onze dienstverlening aan inwoners verder te digitaliseren en te automatiseren deels vertraging op door een achterstand in de uitrol van een stabiel en goed werkend IT-netwerk. Ook door een gebrek aan capaciteit en middelen moeten we daarom onze inzet efficiënt inzetten en onze prioriteiten herzien. Onze inzet gaat daarbij voornamelijk uit naar nieuwe landelijke en Europese wetgeving, Dordthuis, het ontwikkelen van medewerkers en projecten die voortvloeien uit de ICT-transitie. De zelfservicezuil kan wanneer deze verder in tijd pas opgepakt kan worden, als opdracht meegenomen worden in het Dordthuis om daar meteen deel uit te maken van het bredere concept.

We werken aan een dienstverlenings- en financieringsmodel Domein Bedrijfsvoering.  
In de gesprekken met de afnemers is veel aandacht om de consequenties van de verschillende rollen in de nieuwe systematiek te verhelderen. Daardoor gaan de stappen wat minder snel dan vooraf ingeschat. Het voornemen is om 2025 een compleet eindrapport van het project Transparante financiering op te leveren, inclusief:

  • Het sturingsmodel.
  • De nieuwe dienstencatalogus.
  • Het nieuwe Financieringsmodel met de Kostenverdeelsleutel.
  • Inzicht in de kosten per afnemer.
  • Een vergelijkende benchmark.
  • Een Concept nieuwe Samenwerkingsovereenkomst (SOK) / DVO.

Op basis hiervan nemen de afnemers een definitief besluit t.a.v. de voortzetting van de samenwerking. Die besluiten worden verwacht voor de zomer van 2025.

Deze pagina is gebouwd op 07/01/2025 07:29:00 met de export van 07/01/2025 07:20:12